Οι φωτογραφίες της εβδομάδας – Τρίτη 29/12/2020

Γράφει η ΑΛΜΑ ΚΟΡΑ

Μπορεί μια φωτογραφία να έχει δύο όψεις? Σας έχει συμβεί ποτέ να κοιτάξετε μια φωτογραφία και ύστερα από λίγο να ανακαλύψετε πως “Δεν είναι αυτό που φαίνεται”?

Let’s see! Φυσικά αν το θελήσει κάποιος μπορεί εύκολα να κάνει την φωτογραφία του να “πει ψέματα”. Ο ένας και πιο γνωστός τρόπος είναι το photoshop, εκεί γίνονται τα περισσότερα μαγικά. Μα δεν είναι μόνο αυτό. Με λίγη φαντασία υπομονή και επιμονή μια φωτογραφία μπορεί ακόμη και να μοιάζει άκοσμη ή με κάποιο πίνακα ζωγραφικής.

Σκιά του όρους Fujiyama, μήκους 24 χλμ., Ιαπωνία

 

Μια αντανάκλαση σε ένα βρώμικο παράθυρο.

 

Chris ChambersReport

 

Chris ChambersReport

 

 

Felix Hernandez

 

Felix Hernandez

 

Luke Sharrat

 

Luke Sharrat

 

Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στη φωτογραφία είναι ο φωτισμός, είτε φυσικός είτε τεχνητός. Το φως για έναν φωτογράφο είναι σαν την γραφομηχανή για έναν συγγραφέα, το πινέλο για έναν ζωγράφο και το έργο για έναν ηθοποιό.  Ένας φωτογράφος για να αξιοποιήσει σωστά το πολύτιμο αυτό εργαλείο προσπαθεί πάντα να κατανοήσει τις ιδιότητες και την ποιότητα του φωτός.

Ανέκαθεν ήμουν θαυμάστρια του spotlight, λογικό εάν σκεφτώ πως αγαπώ την σκηνή του θεάτρου! Θυμάμαι μικρή έπαιρνα έναν φακό ή μια λάμπα και έπαιζα το φανταστικό αυτό παιχνίδι σκιών. Ξέρετε πιο λέω, αυτό που σκαρφιζόμασταν ιστορίες με δράκους και στήναμε ολόκληρα σκηνικά με πρωταγωνιστές τα χέρια μας! Δεν περίμενα όμως χρόνια αργότερα αυτό το παιχνίδι να μπορώ να το παίξω ακόμη, μα αυτή την φορά με την φωτογραφική μου μηχανή!
Είναι απίστευτο το τι μπορείς να δημιουργήσεις με το σωστό φωτισμό και με μια σκιά! Είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος να διασκεδάσεις φωτογραφίζοντας ακόμη και για ανθρώπους που τώρα κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη φωτογραφία. Αρκεί να υπάρχει φαντασία, όπως λέω πάντα!

Τι γίνεται όμως όταν απλά η τύχη είναι με το μέρος μας και έχουμε βρεθεί στο σωστό μέρος την κατάλληλη στιγμή? Εκεί πια το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι:

  • Να έχουμε σίγουρα την φωτογραφική μας μηχανή μαζί μας
  • Να φροντίσουμε να μην μας ενοχλήσει κανείς
  • Και να μην μας εγκαταλείψει η τύχη μέχρι το τελικό μας ΚΛΙΚ!
Οι καμήλες είναι οι άσπρες γραμμές, τα μαύρα σώματα που διακρίνεται είναι οι σκιές τους!

 

Κάποιες φορές οι σκιές μας μάς δείχνουν την πραγματική δύναμη που κρύβουμε μέσα μας!

 

Ποιος είπε πως υπάρχουν δρόμοι μονάχα στο έδαφος…

 

Ακόμη ένα άρθρο μας έφτασε στο τέλος του! Με αφορμή τις φωτογραφίες που μόλις είδατε που είχαν ως σκοπό να σας εμπνεύσουν και να σας κάνουν να νιώσετε ακόμη περισσότερο δημιουργικοί, θα ήθελα να σας ευχηθώ μέσα απ’ την καρδιά μου Χρόνια πολλά και καλή χρονιά με υγεία και αγάπη για όλον τον κόσμο! Ν περνάτε όμορφα με τους δικούς σας ανθρώπους! Μέχρι την επόμενη μας συνάντηση λοιπόν…

 

Πηγές:
https://www.boredpanda.com
https://enallaktika.gr
https://imama.gr
https://fanpage.
grhttps://www.theatlantic.com

Θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τον χώρο της τέχνης; 
Κάντε like στη σελίδα του theobscura.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το theobscura.gr στο Twitter
Ακολούθηστε το theobscura.gr στο Instagram

Κοινοποιήση:

Σχόλια

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ