Ποιοί Είμαστε

Είμαστε μια ομάδα ατόμων με πάθος για τις τέχνες και προσπαθούμε να μεταδώσουμε την φλόγα μας και στους αναγνώστες μας!

Γνωρίστε τα μέλη του theobscura.gr!

About me

Μαριέλα Αλεποπούλου

HEAD OF PLATFORM

Ονομάζομαι Μαριέλα Αλεποπούλου. Γεννήθηκα το 1993 στην Καβάλα. Από το 2011 ζω μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασα Δασολογία και διαχείριση Φυσικού Περιβάλλοντος στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Με την φωτογραφία ασχολούμαι ερασιτεχνικά από το 2017. Ασχολούμαι κυρίως με την φωτογραφία τοπίου, φύσης και την macro φωτογραφία. Φωτογραφίζω με την CANON EOS 800D. Eίμαι παντρεμένη και έχω δύο παιδιά.   

About me

Άλμα Κόρα

EDITOR

Ονομάζομαι Άλμα γεννήθηκα στην Αλβανία το 1994, αλλά από 9 χρονών ζω στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον Πειραιά. Το μικρόβιο της φωτογραφίας υπήρχε από πάντα μέσα μου καθώς πάντα θυμάμαι τον πατέρα μου με μια κάμερα και με μια φωτογραφική μηχανή στα χέρια του. Έτσι και εγώ που και που, ακόμα σε μικρή ηλικία, την δανειζόμουν και με δικές του συμβουλές ξεκίνησα. Είμαι street photographer καθώς μου αρέσει να παρατηρώ τα πάντα, ανθρώπους, ζώα , φύση, αντικείμενα.  Παρ’ όλα αυτά έχω σπουδάσει και Τεχνικός Η/Υ, Διοικητικών Καθηκόντων, Τουριστικά και φυσικά Φωτογραφία! 

Με την φωτογραφία ασχολούμαι ακόμα ερασιτεχνικά, είναι από τα αγαπημένα μου χόμπι αφού ακόμα είμαι μέλος θεατρικής ομάδας και λατρεύω την συγγραφή κυρίως μυθιστορημάτων. Κάποια στιγμή μια παλιά καθηγήτριά μου μου είχε κάνει την εξής κλασική ερώτηση: “Άλμα που βλέπεις τον εαυτό σου σε δέκα χρόνια από τώρα?” Η απάντησή μου: “Δεν έχω ιδέα! Καθώς είμαι παιδί της τέχνης, είμαι ανήσυχο πνεύμα, βαριέμαι εύκολα ότι δεν μου προσφέρει ενθουσιασμό και πάντα έχω στόχο να καταπιάνομαι με πράγματα που πραγματικά αγαπώ, δεν μπορώ να ξέρω που θα βρεθώ σε δέκα χρόνια από τώρα!”.

About me

Κωνσταντίνος Μαρτάκης

SITE ADMINISTRATOR

“Η Προσωπογραφία είναι κατά κύριο λόγο η εύστοχη απεικόνιση ενός προσώπου σε οποιαδήποτε μορφή τέχνης, αλλά παράλληλα και η απεικόνιση της προσωπικότητας, των συναισθημάτων και του ψυχικού κόσμου του προσώπου που απεικονίζεται όπως το αντιλαμβάνεται ο δημιουργός.”

Ακoλουθώντας το παραπάνω δόγμα τα 3 χρόνια που ασχολούμαι ερασιτεχνικά κυρίως με την φωτογραφία πορτέτου, προσπαθώ να απαθανατίσω στο φακό μου την διάθεση, την ταυτότητα και την προσωπικότητα του ατόμου που έχω απέναντί μου. Δουλευώ κυρίως σε συνθήκες ελεγχόμενου φωτισμού σε studio.

About me

Αλέξης Μάρας

EDITOR

Ονομάζομαι Αλέξης Μάρας. Γεννήθηκα το 1967 στην Κόρινθο όπου έζησα μέχρι το 1999. Από τότε μέχρι και σήμερα κατοικώ και εργάζομαι στην Αθήνα. Μένω σ’ ένα υπέροχο προάστιο δίπλα στη θάλασσα.  Η δουλειά μου είναι στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας. Το μικρόβιο της φωτογραφίας μπήκε νωρίς ξεκινώντας με την αναλογική φωτογραφία και τα τελευταία χρόνια με την ψηφιακή. Φωτογραφίζω ότι μου κινεί το ενδιαφέρον όμως τα τελευταία χρόνια και λόγω της αγάπης μου για την αεροπορία έχω επιλέξει ένα ιδιαίτερο είδος, το planespotting. Για όσους δεν το γνωρίζουν στα ελληνικά και ως παρατήρηση αεροσκαφών. Ξεκίνησα με μια αναλογική Minolta και όταν πέρασα στην ψηφιακή εποχή ο εξοπλισμός μου είναι Nikon. Μου αρέσει να ταξιδεύω και να δω μια καλή ταινία με φίλους..

About me

Γεράσιμος Μαγούλας

AUTHOR

Το όνομα μου είναι Μαγουλας Γεράσιμος. Είμαι ηχολήπτης – τεχνικός ήχου, σπούδασα στο ΑΤΕΙ τεχνολογίας ήχου και μουσικών οργάνων στο Ληξούρι στην Κεφαλλονιά. Αυτήν την δουλειά την κάνω τα τελευταία 15 χρόνια. Η καταγωγή μου είναι από Πάτρα και ο τόπος διαμονής μου στην Αθήνα. Η σχέση μου με την φωτογραφία είναι ερασιτεχνική και έρχεται σε συνάρτηση με τα πολλά ταξίδια που κάνω λόγω της δουλειάς μου, ειδικά τα καλοκαίρια με τις συναυλίες. Λατρεύω ότι έχει σχέση με την φύση, για αυτό στον ελεύθερο χρόνο μου, εκτός από διάβασμα που πάει σετ με τα ταξίδια, κάνω σνόουμπορντ, ορειβασία, ταξίδια στο εξωτερικό, πεζοπορία και συνήθως ότι έχει να μου προσφέρει το κάθε μέρος που θα πάω. Πχ scuba diving σε κάποιο νησί, πεζοπορία σε κάποιο βουνό σε κάποιο ορεινό μέρος κλπ. Εκεί λοιπόν δένει και η φωτογραφία με το κλικ σε κάποιο εντυπωσιακό τοπίο ή μια ενδιαφέρουσα στιγμή.

About me

Χαράλαμπος Νέλκος

AUTHOR

Ονομάζομαι Χαράλαμπος Νέλκος , γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη το 1962 και κατοικώ μόνιμα σ’ αυτήν . Η επαφή μου με την φωτογραφία πάει πολύ πίσω , κάπου στο 1978 και παραμένω ερασιτέχνης , χωρίς να έχω επαγγελματική σχέση με το αντικείμενο .

 Σαν γνήσιος ερασιτέχνης , έχω εμπειρία από φιλματες αλλά και ψηφιακές μηχανές και φακούς , αφού μέσα στα χρόνια πέρασαν αρκετά φωτογραφικά σύνολα από τα χέρια . Διατηρώ ακόμη και χρησιμοποιώ παράλληλα , αρκετά από αυτά , ενώ τραβάω πάντα και με φίλμ . 

Πολλές από τις φωτογραφίες μου βρίσκονται στο Flickr , στο 500px όπου ανεβάζω μόνον ασπρόμαυρο, συν ότι κάποιες φορές παίρνω μέρος στον ετήσιο διαγωνισμό που διοργανώνει το wordphoto.org . Διατηρώ επαφή με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης , έχοντας έναν λογαριασμό στο Instagram , συν κάποια τεχνικά φόρα όπως το nikonites.org , το uglyhedghog.com  αλλά και το insomnia.gr .

 Αυτό που μπορώ να σας δείξω , είναι σίγουρα το κομμάτι του εξοπλισμού , όπου δεν θα σας δώσω συνταγές , όμως γνωρίζω να σας δείξω τον δρόμο για να καταλήξετε σε αυτό που χρειάζεστε , έχοντας πάντα υπόψιν και το οικονομικό μέρος της υπόθεσης , αλλά περισσότερο από τα παραπάνω τον πραγματικό συσχετισμό μεταξύ φωτογραφίας και απαραίτητου εξοπλισμού .

 Γνωρίζω αρκετά πράγματα , όχι τα πάντα , συνεχίζω να μαθαίνω όπως πάντα , εύχομαι στο ξεκίνημα της καινούργιας αυτής προσπάθειας , ότι καλύτερο σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο σε όλους όσους πάρουν μέρος .

About me

Βιβή Δασκαλοπούλου

AUTHOR

Για τον καθέναν από εμάς, η φωτογραφία σημαίνει κάτι το διαφορετικό. Η φωτογραφία είναι δημιουργία, ένωση πολλών στοιχείων, είναι πάθος, είναι ένα απέραντο ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις…..

Αλληλεπιδρά με τις άλλες τέχνες, επηρεάζεται, μπορεί να συγκινήσει και το βασικότερο να ενεργοποιήσει διάφορα συναισθήματα.

Η σχέση μου με τη φωτογραφία λειτούργησε σαν προσωπικός τρόπος έκφρασης και διαφυγής από την πραγματικότητα, ξύπνημα των αισθήσεων, των συναισθημάτων, των σκέψεων και δυνατότητα μετάδοσης ιδεών.