Τα 5 βιβλία φωτογραφίας που σίγουρα χρειάζεσαι το 2021..!

Γράφει η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΕΥΘΥΜΙΟΥ

Είναι πλέον κοινώς παραδεκτό, ότι με τις νέες συνθήκες που χαρακτηρίζουν την εποχή μας, ο χρόνος που περνάμε στο σπίτι έχει αυξηθεί κατακόρυφα, όπως παράλληλα και η ανάγκη μας να τον γεμίσουμε με δημιουργικότητα, ή έστω, παραγωγικότητα. Εάν συμπεριλαμβάνεσαι στην κατηγορία των φωτογράφων –  επαγγελματίας ή ερασιτέχνης-  είτε απλά ενδιαφέρεσαι να ανακαλύψεις τον κόσμο της φωτογραφίας, αυτό το άρθρο είναι εδώ για να δώσει την πιο κατάλληλη λύση. Πρόκειται να σου παρουσιαστούν τα πέντε (5) καλύτερα βιβλία που αξίζει και δύναται, κάποιος που ασχολείται με τη φωτογραφία, να συγκεντρώσει το 2021, καθώς δηλώνουν ικανότατα να σε βοηθήσουν να περάσεις εποικοδομητικά τον ελεύθερο σου χρόνο,  και παράλληλα να βελτιώσεις τις ικανότητές σου πάνω στην τέχνη της φωτογραφίας. Όλα αυτά, χωρίς καν την προϋπόθεση να βγεις από την πόρτα του σπιτιού σου! Εδώ που τα λέμε, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα, εν μέσω πανδημίας και καραντίνας. Ας δούμε λοιπόν, κατά τη διάρκεια του έτους που ετοιμάζεται να μας αφήσει, ποια έργα έλαμψαν και δεν πρέπει με τίποτα να χάσεις την ευκαιρία να πάρεις τα φώτα τους. Σε αυτή τη σύντομη λίστα που εκτείνεται παρακάτω, επισημαίνονται βιβλία που απευθύνονται σε κάθε είδους φωτογράφου, και καλύπτουν ποικίλα ζητήματα που αφορούν την τέχνη της φωτογραφίας.

  1. «Διάβασε αυτό εάν θέλεις να βγάζεις υπέροχες φωτογραφίες.» (read this if you want to take great photographs.

Γραμμένο από τον καταξιωμένο συγγραφέα Henry Carroll,  αυτό το βιβλίο αποτελεί μία από τις καλύτερες επιλογές που έχει στη διάθεσή του ένας αρχάριος φωτογράφος, προκειμένου να αποκτήσει τις απαραίτητες γνώσεις και να αναπτύξει τις αντιληπτικές ικανότητες που χρειάζονται για να δημιουργήσει αξιόλογα πρώτα βήματα στον κόσμο της φωτογραφίας. Είναι επίσης ένας από τους all-time-classics οδηγούς, γι’ αυτό και δεν πρέπει να λείπει από κανένα φωτογραφικό ράφι!

 

 

 

  1. «Studio Anywhere: A Photographer’s Guide to Shooting in Unconventional Locations. »

Ανεξάρτητα από το ποια είναι η δική σου προσωπική εκδοχή ενός ιδανικού φωτογραφικού στούντιο,  το συγκεκριμένο βιβλίο-οδηγός βρίσκεται εδώ για να καταρρίψει κάθε τέτοια άποψη, και να σου δείξει βήμα-βήμα πώς να στήσεις το δικό σου λειτουργικό στούντιο, σε όποιο σημείο και με όποιας ποσότητας εξοπλισμού κι αν βρίσκεσαι.  Με άλλα λόγια, μετά από αυτό θα είσαι σε θέση να πετύχεις υπέροχες λήψεις ακόμη και όταν δεν βρίσκεσαι κάτω από τις πιο επαγγελματικές συνθήκες.  Και όλα αυτά χάρη στον συγγραφέα Nick Fancher.

 

  1. «Mastering portrait Photography»

 

Στη συνέχεια έχουμε έναν ξεκάθαρα διατυπωμένο οδηγό φωτογραφίας, με φρέσκες οδηγίες και συμβουλές για να τελειοποιήσει κανείς τις ικανότητές του στη φωτογράφιση με στυλ πορτραίτου- ή αλλιώς, εστιάζοντας στο πρόσωπο/προφίλ ενός ανθρώπου. Αποτελώντας συνδυαστική δημιουργία της συγγραφέα Sara Plater και του συγγραφέα Paul Wilkinson, o οδηγός αυτός είναι σε κάθε περίπτωση, μία αναγκαία πρόσθεση σε κάθε σύγχρονη φωτογραφική βιβλιοθήκη.

 

  1. «Lightroom Mastery»

Εάν ψάχνεις έναν αποδοτικό τρόπο να εξερευνήσεις το lightroom classic και να αναπτύξεις ή να βελτιώσεις τις ικανότητές σου σε αυτό, τότε αυτό το βιβλίο σε ηλεκτρονική μορφή ( e-book) είναι το κατάλληλο για σένα. Δημιούργημα του Adam Welch, αυτός είναι ο πιο περιεκτικός οδηγός χρήσης της παραπάνω εφαρμογής, και αποτελεί ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι ώστε να αξιοποιήσεις της δυνατότητές της στο μέγιστο δυνατό.

 

  1. «The Art of Photography, 2nd Edition: A Personal Approach to Artistic Expression»

Χωρίς να είναι απαραίτητο να υποβαθμίσουμε κανένα από τα υπόλοιπα βιβλία, αυτό το τελευταίο στη λίστα έχει κάτι που του επιτρέπει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα. Έχοντας πουλήσει πάνω από 100.000 αντίγραφα από το 1994, το βιβλίο αυτό του Bruce Barnbaum αποτελεί αλάνθαστo οδηγό στην αισθητική της φωτογραφίας, καθώς πραγματεύεται την φιλοσοφία και την εκφραστικότητα ως πλευρές της συγκεκριμένης τέχνης, θέμα που συχνά παραλείπεται σε άλλα έργα. Είναι, με άλλα λόγια, εργαλείο απαραίτητο στα χέρια κάθε σκεπτόμενου φωτογράφου, που αναζητά τρόπους να εκφράσει την προσωπική του αισθητική μέσα από την φωτογραφία.

Θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τον χώρο της τέχνης; 
Κάντε like στη σελίδα του theobscura.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το theobscura.gr στο Twitter
Ακολούθηστε το theobscura.gr στο Instagram

Κοινοποιήση:

Σχόλια

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ