Post Darwin: Όταν συναντιούνται η βιολογία, η επιστήμη και η τέχνη

Δημιουργός: Βαγγέλης Θεοδωρίδης

 

History behind…

Καθώς ο πλανήτης κατέρρευσε και το είδος των ανθρώπων εξαφανίστηκε, τα ζώα, προκειμένου να επιβιώσουν, εξελίχθηκαν. Τα πιο ικανά κατάφεραν να προσαρμοστούν, πολλά από αυτά δεν τα κατάφεραν.

Τα νέα είδη, απέκτησαν εξαιρετικούς εξελικτικούς μηχανισμούς. Ο μολυσματικός πλανήτης, τους προσέφερε όλα τα εφόδια για να τον κατοικήσουν. Οι έρευνες των τελευταίων επιζήσαντων βιολόγων διασώθηκαν δίνοντας μας κάποια στοιχεία για τα νέα είδη καθώς και τους τρόπους με τους οποίους εξελίχθηκαν. Στα ζωτικά τους όργανα, εντάχθηκαν βιομηχανικά και μηχανολογικά  κομμάτια. 

Σημεία του δέρματος τους αντικαταστάθηκαν με σίδερο και λαμαρίνες. Ο τρόπος που αναπαράγονται, μάχονται και τρέφονται άλλαξε με την πάροδο του χρόνου. Θηρευτές και θηράματα άλλαξαν τον τρόπο με τον οποίο επιβιώνουν και ο κόσμος στον οποίο ζουν, έγινε το πεδίο διαβίωσης τους. Η άρρωστη φύση έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία σ’ αυτά τα νέα είδη τα οποία Δεν έχουν εξελιχθεί σε μηχανές, απλώς η βιολογία συνάντησε την επιστήμη με τα παραπάνω εκπληκτικά αποτελέσματα. Βέβαια, Υπάρχουν ακόμα πολλά αναπάντητα ερωτήματα στα παραπάνω συγγράματα που χρήζουν περαιτέρω έρευνας. 

Έτσι, αυτή η μελέτη καταλήγει να είναι εκτός από ονομαστική και φυσιοδιφική, με σκοπό να μας συστήσει εκ νέου αυτά τα νέα είδη. Μελλοντικός μεσαίωνας.

 

BIO

Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε ένα ορεινό χωριό της Ελλάδος. Οι εικόνες της φύσης που αποκόμισα όλα αυτά τα χρόνια από τις περιηγήσεις μου στα βουνά και η αγάπη μου για την μελέτη και παρατήρηση της άγριας πανίδας και χλωρίδας του τόπου μου, με κατατρέχουν ακόμα. Πηγαίνοντας για σπουδές σε μια άλλη φύση, πιο άγονη και πιο άγρια, αυτή της μεγαλούπολης, οι παιδικές μου μνήμες δεν έφυγαν, ίσα ίσα έγιναν ακόμα πιο έντονες. Άρχισα λοιπόν να εντάσσω στην καλλιτεχνική μου δουλειά πολλά κομμάτια του παρελθόντος μου, που ήταν αποθηκευμένα σε ένα σεντούκι καλά κλειδωμένο. 

Οι τελευταίες ιστορικές στιγμές που ζήσαμε σε παγκόσμιο επίπεδο, ήταν καταλύτης στο να δημιουργηθεί αυτό το πρότζεκτ. 

Συγκεκριμένα, στην περίοδο της πρώτης καραντίνας, όπου όλοι είμασταν φοβισμένοι για τις πρωτόγνωρες συνθήκες, κάνοντας έναν περίπατο στο κέντρο της τσιμεντένιας ζούγκλας, όλα ήταν απόκοσμα ήσυχα, χωρίς φώτα και ήχους. Οι μόνοι οργανισμοί που κατέλαβαν το χώρο ήταν τα…ποντίκια! Δεκάδες Μεγάλοι καφετιοί αρουραίοι που μέχρι πρώτινος ζούσανε στις σκιές και στις τρύπες, από την απόλυτη ησυχία, Κατέλαβαν τους δρόμους. Με θράσος, όλη η περιοχή έγινε δικιά τους. 

Αυτό ήταν η αφετηρία. Η εξέλιξη των ειδών του Δαρβίνου μπήκε στη βιβλιοθήκη μου και ακολούθησαν και άλλοι τίτλοι, σύγχρονων εξελικτικών βιολόγων. 

Σας καλωσορίζω λοιπόν σε έναν δυστοπικό κόσμο, που από την άλλη, εξελίσσεται αισιόδοξα, ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες. 

 

Ιστοσελίδα: https://postdarwin.com/

 

Δείτε περισσότερα:
Κλείνοντας το κενό
Απλές συμβουλές για λήψεις στην βροχή
Φωτογραφίζοντας πορτραίτα σε φυσικό φως

Θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τον χώρο της τέχνης; 
Κάντε like στη σελίδα του theobscura.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το theobscura.gr στο Twitter
Ακολούθηστε το theobscura.gr στο Instagram

Κοινοποιήση:

Σχόλια

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ