Νέος εξάμηνος κύκλος μαθημάτων φωτογραφίας από τον Δημήτρη Ασιθιανάκη (Φεβρουάριος 2021 – Ιούλιος 2021)

Όλα τα μαθήματα του fotoart λόγω της πανδημίας του Κορωνοιού γίνονται εξ αποστάσεως μέσω ίντερνετ!!!

Ο 6μηνος κύκλος μαθημάτων από τον Φεβρουάριο του 2021 μέχρι τον Ιούλιο του 2021, που αφορά την φωτογραφική λήψη και γενικά την φωτογραφική τεχνική, έχει σκοπό την μελέτη της τεχνικής της φωτογραφίας και όλων των παραμέτρων που αφορούν τον φωτογραφικό εξοπλισμό της σύγχρονης ψηφιακής φωτογραφίας. Μια εξάμηνη μελέτη που θα προσφέρει τις γνώσεις που είναι απαραίτητες στον φωτογράφο για να μπορεί απερίσπαστος να αφιερωθεί στην παραγωγή φωτογραφικού έργου χωρίς ανασφάλειες.

Τα μαθήματα για την φωτογραφική λήψη εκτός από τα θεωρητικά μαθήματα που θα καλύψουν όλα τα ζητήματα της φωτογραφικής τεχνικής από την λειτουργία των φωτογραφικών μηχανών, τους φακούς και τα αξεσουάρ μέχρι τα προγράμματα ψηφιακής επεξεργασίας και τις μεθόδους εκτύπωσης και παρουσίασης των φωτογραφιών, θα περιλαμβάνουν κυρίως φωτογραφικές ασκήσεις. Με την συζήτηση και την κριτική των αποτελεσμάτων των ασκήσεων οι μαθητές θα λύσουν όλες τις απορίες τους για τα ζητήματα της φωτογραφικής λήψης και της αντιμετώπισης του οποιουδήποτε προβλήματος. Ταυτόχρονα στα μαθήματα γίνεται παρουσίαση και ανάλυση του έργου σημαντικών φωτογράφων από όλη την ιστορία της φωτογραφίας καθώς και τα σημαντικά ρεύματα και κινήματα της φωτογραφίας, όπως και η σχέση της με τις υπόλοιπες τέχνες.

Ο κύκλος των μαθημάτων Φωτογραφική Λήψη –Τεχνική της Φωτογραφίας – Ψηφιακή φωτογραφία, απευθύνεται και σε αρχάριους φωτογράφους αλλά και σε προχωρημένους που θα μπορούν να ωφεληθούν από την συστηματοποίηση των γνώσεων τους μέσα από την συγκεκριμένη εκπαιδευτική διαδικασία. Το μόνο που χρειάζεται να έχουν οι συμμετέχοντες στην διάθεση τους, είναι μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή με δυνατότητα χειροκίνητων ρυθμίσεων ταχύτητας και διαφράγματος (manual). H ιδανική επιλογή είναι μια DSLR ή μια mirroless που αλλάζουν φακό, αλλά όλες οι φωτογραφικές μηχανές μας κάνουν (σούπερ ζουμ, κόμπακτ κλπ). Επειδή με ρωτάνε πολλοί φίλοι. Ναι μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει τα μαθήματα και να τραβάει τις ασκήσεις με το κινητό, αλλά όμως δεν θα εκμεταλλευτεί πλήρως την ύλη των μαθημάτων. Αργά η γρήγορα θα αναζητήσει καλύτερη φωτογραφική μηχανή. Οπότε καλύτερα να το κάνει από την αρχή.

Τα 4ωρα εβδομαδιαία μαθήματα είναι δομημένα έτσι ώστε να τα παρακολουθεί και κάποιος αυτόνομα, όσο αφορά το θεωρητικό μέρος τους. Έτσι μπορεί να ξεκινήσει το σεμινάριο οποιαδήποτε στιγμή κατά την διάρκεια του. Όμως επειδή είναι σημαντικό οι συμμετέχοντες να έχουν κάνει όλες τις ασκήσεις, καλό είναι να παρακολουθήσουν τον κύκλο μαθημάτων από το ξεκίνημα του. Υπάρχει η δυνατότητα για τις καθυστερημένες εγγραφές να κάνουν τα μαθήματα που έχουν χάσει.

Με την εγγραφή τους οι μαθητές μαζί με τον δάσκαλο συμμετέχουν σε ένα κλειστό group στο facebook όπου τους δίνεται η δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις, να λύσουν απορίες μέχρι να έρθει το επόμενο μάθημα. Εκεί δίνονται και Links αν κάποιος θέλει να εμβαθύνει σε ορισμένα θέματα ή στο έργο κάποιων φωτογράφων που παρουσιάζονται στα εβδομαδιαία μαθήματα, εκεί δίνονται και τα διάφορα βιβλία. Ταυτόχρονα τα εβδομαδιαία μαθήματα του εξάμηνου κύκλου εμπλουτίζονται με έκτακτες προβολές ταινιών και ντοκυμαντέρ σχετικών με την φωτογραφία, επισκέψεις σε φωτογραφικές εκθέσεις και φωτογραφικές βόλτες. Σε όσους είναι κοντά στην Αθήνα και εφόσον το επιτρέψουν οι ιδιαίτερες συνθήκες. Σε όσους παρακολουθούν τον εξάμηνο κύκλο δίνονται δωρεάν σε ηλεκτρονική μορφή τα βιβλία του Δημήτρη Ασιθιανάκη.

Έχουν σχηματιστεί πρωινό και απογευματινό τμήμα που τα μαθήματα θα γίνονται

  • Κάθε Τετάρτη πρωί 9-1, υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις!
  • Kάθε Τετάρτη απόγευμα 6-10, υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις!

 

  • Έναρξη Μαθημάτων 10 Φεβρουαρίου 2021
  • 3 Φεβρουαρίου το δωρεάν μάθημα πως επιλέγω φωτογραφική μηχανή, φακούς και εξοπλισμό
  • 4 ώρες την εβδομάδα – Συνολικά πάνω από 120 ώρες
  • Κόστος Μαθημάτων 480 ευρώ (Πληρωμή: 6 μηνιαίες δόσεις των 80 ευρώ 1η Δόση τον Φεβρουάριο ή ταυτόχρονα με την εγγραφή και στην συνέχεια αρχές Μαρτίου, Απριλίου, Μαίου, Ιουνίου και Ιουλίου)

Καθηγητής : Δημήτρης Ασιθιανάκης

Επικοινωνία μέσω Facebook: https://www.facebook.com/dimitrios.asithianakis

Εγγραφές γίνονται σε όλη την διάρκεια του Σεμιναρίου αρκεί να υπάρχουν θέσεις. Το καλύτερο βέβαια θα είναι κάποιος να το παρακολουθήσει από την αρχή.

Στείλτε email με τα πλήρη στοιχεία σας (ΟΝΟΜΑ – ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ – ΤΗΛΕΦΩΝΟ – ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ) στο infointernetinfo.gr με τίτλο ( ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΡΧΕΣ 2021) ή επικοινωνήστε μέσω τηλεφώνου – Δημήτρης Ασιθιανάκης 210 5745625 – 6944 303397

 

Λίγα λόγια για τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΣΙΘΙΑΝΑΚΗ

Ο Δημήτρης Ασιθιανάκης γεννήθηκε το 1965 στη Χαϊδελβέργη (Heidelberg) της Γερμανίας. Το 1990-93 σπούδασε φωτογραφία, video και νέες τεχνολογίες στη σχολή FOCUS. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και μαθήματα φωτογραφίας κινηματογράφου, συντήρησης φωτογραφιών, συντήρησης έργων τέχνης, webdesign και internet marketing. Από το 1993 μέχρι το 2005 είχε το εργαστήριο επεξεργασίας ασπρόμαυρης φωτογραφίας “ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΘΑΛΑΜΟΣ”. Διδάσκει σεμινάρια και μαθήματα για την ιστορία και την αισθητική της φωτογραφίας, την φωτογραφική λήψη και την φωτογραφική τεχνική, την ταξιδιωτική φωτογραφία, την πανοραμική φωτογραφία, την ψηφιακή φωτογραφία, την ασπρόμαυρη φωτογραφία, τις τεχνικές σκοτεινού θαλάμου, τις ιστορικές φωτογραφικές τεχνικές του 19ου αιώνα, από το 1997. Έχει διδάξει τα μαθήματα, Δομή Φωτογραφικών Υλικών, Σκοτεινό Θάλαμο. Ασπρόμαυρη Φωτογραφία, Φωτογραφία Pinhole και Φωτογραφικές τεχνικές του 19ου αιώνα στην σχολή Φωτογραφίας Focus. Αρθρογραφεί σε ειδικά περιοδικά και στο διαδίκτυο για την φωτογραφία, την τέχνη και το internet. Είναι ο δημιουργός δεκάδων Online ταξιδιωτικών οδηγών και ιστοχώρων αφιερωμένων στις τέχνες, μέσω του internetinfo, από το 2001 μέχρι το 2017. Από το 2012 διδάσκει αποκλειστικά στα σεμινάρια του fotoart στο Περιστέρι.

Θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τον χώρο της τέχνης; 
Κάντε like στη σελίδα του theobscura.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το theobscura.gr στο Twitter
Ακολούθηστε το theobscura.gr στο Instagram

Κοινοποιήση:

Σχόλια

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ