Οι φωτογραφίες της εβδομάδας – Διαφημιστική Φωτογραφία, Αρχιτεκτονική Φωτογραφία, Φωτογραφία Τέχνης και Αστροφωτογραφία

Photographer Ormond Gigli

Γράφει η ΑΛΜΑ ΚΟΡΑ

Λοιπόν ας συνεχίσουμε από κει που το αφήσαμε… Στο προηγούμενο μας άρθρο είχαμε μελετήσει κάποιους φωτογράφους του φωτορεπορτάζ, της φωτογραφίας ντοκουμέντο και της φωτογραφίας δρόμου. Σήμερα θα δούμε κάτι τελείως διαφορετικό. H διαφημιστική φωτογραφία, η αρχιτεκτονική φωτογραφία, η φωτογραφία τέχνης και η αστροφωτογραφία είναι από τα είδη φωτογραφίας που ένα καλό “εργαλείο” που θα χρειαστείτε είναι η φαντασία σας. Φαντασία να βλέπεις πράγματα που οι άλλοι δεν μπορούν ή που τα θεωρούν δεδομένα.  Σίγουρα παραδείγματος χάρη οι περισσότεροι όταν ήσασταν παιδιά κοιτούσατε πάνω στον ουρανό τα σχήματα που έπαιρναν τα σύννεφα. Και άλλοι απλώς τα αγνοούσαν λέγοντας πως είναι απλά σύννεφα. Σωστά; 

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με την αστροφωτογραφία ή όπως το αποκαλούν “Κυνήγι των άστρων”. Ένα μαγικό κομμάτι της φωτογραφίας που σε ταξιδεύει κυριολεκτικά έξω από τον όμορφο πλανήτη μας.

Φωτογράφος ΜΑΝΟΣ ΜΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, Ανδρομέδα

 

ΜΑΝΟΣ ΜΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 
Επαγγελματίας φωτογράφος ο οποίος ασχολείται με την φωτογραφία βαθέως ουρανού. Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1981 και έχει βραβευθεί για τις αστροφωτογραφίες του από διεθνή περιοδικά. 

 

Φωτογράφος Fernando Decillis, Date of photograph 03/2015

 

 

Fernando Decillis 
Παρ’ όλο που το είδος φωτογραφίας που ασχολείται είναι η εννοιολογική φωτογραφία  και φωτογραφία ντοκουμέντο, επέλεξα να σας παρουσιάσω αυτές τις φωτογραφίες. Πρόκειται για μια σειρά που έχει σχεδιαστεί για μια μάρκα απορρυπαντικών ρούχων. Η ιδέα ήταν  να βεβαιώσει τις μητέρες ότι η βρωμιά ενθαρρύνει τη φαντασία, την καινοτομία και το ενεργό παιχνίδι. Θα μπορούσαμε λοιπόν να πούμε πως αυτή σειρά φωτογραφιών έχουν ένα διαφημιστικό στοιχείο. 

Tim Hawley  Photographer 09/10/14

 

 

Tim Hawley 1965- 
Ένας φωτογράφος που χρησιμοποιεί καθαρά την φαντασία του για τις φωτογραφίες του. Είναι ειδικός στο Still LifeProductPortrait, and Digital Compositing photography. Το έργο του έχει αναγνωριστεί από πολλούς οργανισμούς, όπως: Communication Arts, American Photography, American Aperture Awards, International Photography Awards, International Kontinent Awards, One Eyeland Awards, Black and White Spider Awards, American Advertising Federation, American Photographic Artists, Photo District NewsPrix De La Photographie Paris, and most recently The London International Creative Competition. 

Advertising photographer Tim Tadder’s recent project “Nothing To See”

 

Tim Tadder  1972-
Ο Tim Tadder είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος φωτογράφος για την εξαιρετικά εφευρετική εννοιολογική διαφημιστική του φωτογραφία. Ο Tadder κατατάσσεται στους 200 κορυφαίους φωτογράφους παγκοσμίως από το διάσημο περιοδικό Luezer Archive Magazine. 

 

 

Photographer Ormond Gigli

 

Ormond Gigli 1925-2019 
Ο Ormond Gigli ήταν  φωτογράφος για το Time , LIFE , το Paris Match και άλλα πολλά περιοδικά. Ήταν φωτογράφος μόδας για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες. Έχει φωτογραφίσει την Sophia LorenAnita EkbergJohn F. KennedyGina LollabrigidaDiana VreelandMarlene DietrichJudy GarlandLouis ArmstrongLaurence OlivierAlan Bates , Richard Burton και πολλούς άλλους. 
Master of Fashion Photography : Ormond Gigli “Girls in the Windows, New-York, 1960 “ 

 

Exxon Building on Sixth Avenue. Architects Harrison and Abramovitz. New York, 1974 © Ezra Stoller, Courtesy Yossi Milo Gallery, New York

 

Guggenheim Museum. Architect Frank Lloyd Wright. New York, NY, 1959 © Ezra Stoller, Courtesy Yossi Milo Gallery, New York

 

Ezra Stoller 1915 – 2004 
Photography is just a mediumIt’s like a typewriter,” είχε πει ο Ezra Stoller σε μια συνέντευξη το 1991. Σπούδασε αρχιτεκτονική ενώ η φωτογραφία τον κέρδισε όταν ήταν ακόμη φοιτητής. Φωτογραφίζοντας με κάμερες μεγάλου ή μεσαίου μεγέθους, ο Stoller περνούσε πολλές μέρες σε τοποθεσίες πριν τραβήξει τις φωτογραφίες που ήθελε, παρατηρώντας τον ήλιο, τις σκιές και τις αρχιτεκτονικές γραμμές. 

Αυτό ήταν και το σημερινό μας άρθρο. Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψη όσα είδαμε στο προηγούμενο αλλά και σε αυτό το άρθρο, καταλαβαίνουμε το νόημα της φωτογραφίας στην ζωή μας. Ως την επόμενη μας συνάντηση, κάντε like στην σελίδα μας στο facebook https://www.facebook.com/theobscura.gr και μια κοινοποίηση στα άρθρα μας.  
Σας εύχομαι να χαμογελάτε, να παραμείνετε αισιόδοξοι και φυσικά να μην πάψετε να ονειρεύεστε!  

 

Πηγές:  www.photoawards.com . www.photoawards.com , www.graphis.com , www.diyphotography.net , www.photo.gr , https://worldofwonder.net/ , https://loeildelaphotographie.com , www.1854.photography  

Θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τον χώρο της τέχνης; 
Κάντε like στη σελίδα του theobscura.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το theobscura.gr στο Twitter
Ακολούθηστε το theobscura.gr στο Instagram

Κοινοποιήση:

Σχόλια

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ