Φωτογραφικό τουρ στην Κόνιτσα Ιωαννίνων…

Γράφει ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΚΟΡΕΖΗΣ

Μια εμπειρία που μπορεί να απολαύσει και όποιος θέλει να δει τα ωραία της φύσης και η κληρονομιά που μας άφησαν αυτοί που έχτιζαν με πέτρα και λάσπη , τα μονοπάτια που χαράχθηκαν και οι γέφυρες που χτίστηκαν είναι κάτι που δεν πρέπει να αφήσουμε να σβήσει και πρέπει να τα εκτιμούμε έστω με ένα κλικ που θα δώσει το κίνητρο σε έναν ακόμα να περάσει από εκεί. Είμαστε στην καλύτερη εποχή αρκεί να την χρησιμοποιούμε σωστά .

Η διαδρομή ξεκινάει από τα Ιωάννινα όπου μπορούμε να κάνουμε μια προετοιμασία από ψώνια και αναλώσιμα καθώς υπάρχει μεγάλη ποικιλία και στην στάση αυτή ίσως κάποιες λήψεις έχουν ενδιαφέρον καθώς έχουμε μεγάλη ποικιλία.

Στην διαδρομή μας όταν μπούμε πλέων στα βουνά και αρχίσουμε να αντιλαμβανόμαστε τι μας περιμένει μπορούμε να κάνουμε κάποιες λήψεις από μακριά την χαράδρα του Βίκου.

Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Γκορέζης

 

Και πάμε για μια βουτιά στα βαθιά στην γέφυρα Κλειδωνιάς από όπου ξεκινάει το ράφτινγκ στο ποταμό Βοϊδομάτη , υπάρχει ένα πέτρινο γεφύρι που μας περιμένει και ένα μονοπάτι χτισμένο για μια πρώτη ανάσα με καθαρό αέρα.

Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Γκορέζης

 

Στην συνέχεια και λίγο πριν την Κόνιτσα θα επισκεφθούμε το πέτρινο γεφύρι Κόνιτσας όπου επίσης υπάρχει ένα μονοπάτι 1 ώρας που καταλήγει στην Ιερά Μονή Παναγίας Στομίου.

Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Γκορέζης

 

Και ένας υπέροχος καταρράκτης μικρού ύψους ακριβώς δίπλα του.

Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Γκορέζης

 

Το μονοπάτι πάει παράλληλα με τον ποταμό Αώο και αξίζει να το περπατήσετε εφόσον έχετε τον χρόνο.

Μετά από την υπέροχη περιήγηση δίπλα στα ποτάμια και μέσα στις χαράδρες οδεύουμε στην Πυρσόγιαννη που είναι η έδρα του Δήμου Μαστοροχωρίων και ένα υπέροχο χωριό στα γκρι με στενά και ατελείωτα βουνά γύρο του. Και η διαδρομή προς αυτό είναι εξαιρετική με πολλά σημεία αξιόλογα για μια στάση που θα μας δώσει αρκετά κλικ.

Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Γκορέζης

 

Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Γκορέζης

 

Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Γκορέζης

 

Και επειδή όποιος ψάχνει βρίσκει, μην φοβάστε να πάτε σε όσους περισσότερους προορισμούς μπορείτε. Όσο αφορά την παρακάτω φωτογραφία δεν βρήκα πληροφορίες για το τι εξυπηρετούσε το κτήριο αλλά είναι ακόμα στη μέση του χωριού Νικάνορας.

Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Γκορέζης

 

Η διαδρομή αυτή μπορεί να γίνει εύκολα μέσα σε μία μέρα αρκεί να αρχίσει πρωί, υπάρχει συχνά πολιτισμός γύρο μας οπότε την καθιστά ασφαλή και προσιτή και σε όσους πάνε για την βόλτα αλλά κανείς δεν θα φύγει χωρίς να βγάλει 200 φωτογραφίες διότι μιλάμε για αξιοθέατα παντού.

Μαζί σας μπορείτε να έχετε και μόνο έναν κιτ φακό 18-55.

Ότι άλλο μπει στο σακίδιο θα σας βοηθήσει με τις αποστάσεις περισσότερο αλλά όλα τα ωραία είναι εύκολα προσβάσιμα.

Booking.com

Θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τον χώρο της τέχνης; 
Κάντε like στη σελίδα του theobscura.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το theobscura.gr στο Twitter
Ακολούθηστε το theobscura.gr στο Instagram

Κοινοποιήση:

Σχόλια

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Booking.com