Συνέντευξη με την ηθοποιό Ανδρομάχη Δαυλού. Η πρωταγωνίστρια της παράστασης ”Η Σπείρα του Έρωτα” μοιράζεται μαζί μας τις σκέψεις της

Γράφει ο ΑΛΕΞΗΣ ΜΑΡΑΣ

 

”..ερωτικός διάλογος λόγου και μουσικής..”

 

Με αφορμή τη μουσικοθεατρική παράσταση ”Η Σπείρα του Έρωτα” η καλή μου φίλη Ανδρομάχη Δαυλού μοιράστηκε μαζί μου τις σκέψεις της για το θέατρο, τους νέους ηθοποιούς και τα σχέδια της.

 

Τι ήταν αυτό που σε γοήτευσε στη τέχνη του θεάτρου;

Το θέατρο είναι πολυδιάστατο, περικλείει όλες τις τέχνες, λογοτεχνία, μουσική, χορό και εικαστικά. Γι΄αυτό μπορεί να αγκαλιάσει όλες τις ανάγκες έκφρασης των ανθρώπων. Με γοητεύει ότι το θέατρο ζει τη στιγμή της παράστασης. Η επαφή με το κοινό δημιουργεί αμφίδρομα
συναισθήματα.

 

Πιστεύεις πως το θέατρο και γενικά η τέχνη λειτουργεί ως ψυχοθεραπεία για τον άνθρωπο;

Οι τέχνες διευρύνουν τους ορίζοντες μας και αγαλλιάζουν την ψύχη μας, αυτό δεν είναι ψυχοθεραπεία, είναι ψυχαγωγία, είναι ευτυχία, είναι τρόπος ζωής.

Φωτογραφία: Αλέξης Μάρας

 

Διδάσκεις επίσης ορθοφωνία, υποκριτική και τα τελευταία χρόνια σκηνοθέτησες σε Δραματικές σχολές. Πόσο επηρέασε αυτό το κομμάτι της δουλειάς σου, όλη αυτή η κατάσταση στην οποία ζούμε;

Όλα αυτά, που ζούμε τον τελευταίου καιρό ανέδειξαν, περισσότερο από ποτέ, την ανάγκη για δημιουργία. Στην αρχή της πανδημίας παγώσαμε, ευτυχώς για πολύ λίγο, υπερίσχυσε η επιθυμία για ανθρώπινη επαφή και έτσι προσαρμοστήκαμε στην διαδικτυακή εκπαίδευση, που μας αποκάλυψε καινούρια μονοπάτια έκφρασης.

 

Υπάρχει κάποια δουλειά σου στο θέατρο-κινηματογράφο-τηλεόραση την οποία έχεις ξεχωρίσει;

Από την 25ετή μου πορεία μου στο χώρο της τέχνης δεν ξεχωρίζω καμία δουλειά. Για εμένα, εν αρχή είναι ο άνθρωπος, οι συνεργάτες και συνοδοιπόροι στην δημιουργία. Αυτό είναι το σημαντικότερο κριτήριο για ένα θεατρικό ταξίδι. Είχα την τύχη να συνεργαστώ με πολύ όμορφους ανθρώπους του θεάτρου.

Φωτογραφία: Αλέξης Μάρας

Αν είχες μια μηχανή του χρόνου, που θα επιθυμούσες να ταξιδέψεις και ποιον φαντάζεσαι πως θα συναντούσες;

Θα ήθελα να βρισκόμουν δίπλα σε όλους τους φιλοσόφους, ερευνητές, επιστήμονες την στιγμή της ανακάλυψης, της αποκάλυψης, την στιγμή της γέννησης της ιδέας. Εκείνη την μαγική στιγμή της δημιουργίας!

 

Ποιο πιστεύεις είναι το κοινό σημείο στις τέχνες σε όλον
τον κόσμο; Αν υπάρχει κάτι κοινό. Και ποιο είναι το μέλλον της τέχνης;

Η τέχνη δημιουργείτε από τον άνθρωπο για τον άνθρωπο, εξελίσσετε, μεταλλάσσετε και προσαρμόζετε στις ανάγκες μας, στις ανησυχίες μας, στα πιστεύω μας, στο χιούμορ μας, στις αισθήσεις μας. Η τέχνη μπορεί να είναι διαχρονική και να συνομιλεί με όλον τον κόσμο. Εύχομαι να είναι πάντα συνοδοιπόρος μας στην ζωή.

Φωτογραφία: Αλέξης Μάρας

Αγαπούσες πάντα το θέατρο;

Γεννήθηκα και μεγάλωσα μέσα σε θεατρική οικογένεια, έτσι έμαθα και τις φωτεινές και τις σκοτεινές όψεις του θεάτρου. Η γνώση αυτή με έκανε να το αγαπώ βαθιά.

 

Τι θα συμβούλευες τα νέα παιδιά που αγαπούν το θέατρο και τώρα κάνουν τα πρώτα τους βήματα;

Να μη φυγοπονούν και να έχουν πίστη στον εαυτό τους. Να χτίζουν το κάθε σκαλοπάτι της κλίμακας με στέρεα υλικά, με γνώσεις και εμπειρίες. Αυτά να είναι τα εφόδια, που θα αναδείξουν το ταλέντο τους.

 

Ποια είναι τα σχέδια σου για το μέλλον;

Ακόμα βρίσκομαι στο παρόν, στη μουσικοθεατρική παράσταση που δημιουργήσαμε με το σπουδαίο μουσικό  Άρη Γραικούση, «Η Σπείρα του Έρωτα» και παρουσιάζουμε στο θέατρο Αλκμήνη κάθε Κυριακή μέχρι τις 5/12. Οι καινούριες ιδέες και αναζητήσεις δεν σταματούν!

Φωτογραφία: Αλέξης Μάρας

 

Η παράσταση «Η Σπείρα του Έρωτα», με την Ανδρομάχη Δαυλού και τον Άρη Γραικούση, έρχεται για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Αλκμήνη.

 

Συντελεστές Παράστασης :

Θεοδόσης Δαυλός: σκηνικά – κοστούμια,  Χρυσηίδα Λιατζιβίρη: κίνηση,  Αντώνης Παναγιωτόπουλος: φωτισμοί,  Ακτή Δρίνη: φωνητική διδασκαλία,  Ανθή Αγγελοπούλου:  βοηθός σκηνοθέτη.

Διάρκεια παραστάσεων: Κάθε Κυριακή στις 21:00, έως 5 Δεκεμβρίου, διάρκεια παράστασης 70 λεπτά

Προπώληση εισιτηρίων: www.ticketservices.gr

 

 

Διαβάστε επίσης:

Παρουσίαση βιβλίου: Τρελαντώνης – Πηνελόπη Σ. Δέλτα

Κωνσταντίνος Ιωακειμίδης: Συνέντευξη με ένα αγόρι που δεν θέλει να μεγαλώσει

 

Θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τον χώρο της τέχνης; 
Κάντε like στη σελίδα του theobscura.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το theobscura.gr στο Twitter
Ακολούθηστε το theobscura.gr στο Instagram

Κοινοποιήση:

Σχόλια

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ