Παρουσίαση βιβλίου: Το πράσινο σημειωματάριο – Clare Pooley

Παρουσίαση: booklover_gr

 

Το πράσινο σημειωματάριο – Clare Pooley

Εκδόσεις : Μεταίχμιο

Σελίδες : 520

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο…

Η Μόνικα είναι μια απλή γυναίκα, που έχει ένα μαγαζί που πουλάει καφέ. Τίποτα στην ζωή της δεν είναι περίπλοκο. Όλα ακολουθούν μια σειρά, δουλειά, μεσημεριανό, σπίτι, ύπνο. Κάθε μέρα είναι σαν να βλέπεις το ίδιο επεισόδιο ξανά και ξανά. Η λέξη “ρουτίνα” θα μπορούσε να είναι το δεύτερό της όνομα.

Ο Τζούλιαν είναι ένας ηλικιωμένος άντρας, συνήθως χαμογελαστός, που του αρέσει να πίνει τον καφέ του στο καφέ της Μόνικα.

Έτσι τουλάχιστον φαίνονται στους ανθρώπους γύρω τους, τι γίνεται όμως εάν τους ρωτήσεις τι αισθάνονται πραγματικά ;

Ο Τζούλιαν αποφάσισε να γράψει τις σκέψεις του σε ένα πράσινο σημειωματάριο. Έγραψε για την ζωή του, για το τι αισθάνεται πραγματικά, για το τι θέλει να κάνει και πως θα ήθελε να είναι η ζωή του.

Η Μόνικα όταν το βρήκε ξεχασμένο στο τραπέζι που καθόταν ο Τζούλιαν θεώρησε πως ήταν η δική της σειρά να πει όλη την αλήθεια για την δική της ζωή.

Ένα πολύ χαλαρό αλλά ταυτόχρονα ενδιαφέρον μυθιστόρημα που σε ταξιδεύει. Σε κάνει να θέλεις να γνωρίσεις όλους τους χαρακτήρες από κοντά, άλλους να τους κάνεις κήρυγμα για τις επιλογές τους και άλλους απλά για να τους κάνεις μια σφιχτή αγκαλιά. Μεγάλο θέμα η αυθεντικότητα και ίσως θα έπρεπε να την παίρνουμε λίγο πιο σοβαρά στην καθημερινότητά μας.

 

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου…

Ένας ηλικιωμένος άντρας επισκέπτεται ένα καφέ για το απογευματινό του ρόφημα. Φεύγοντας αφήνει πίσω του ένα σημειωματάριο. Το σημειωματάριο αυτό καταλήγει στα χέρια της Μόνικας, της ιδιοκτήτριας του καφέ. Όταν το ανοίγει βλέπει πως υπάρχει μια ιστορία, η ιστορία αυθεντικότητας του άντρα που το άφησε. Στο τέλος υπάρχει μια ερώτηση απευθυνόμενη στο άτομο που το κρατά , ” Τι θα γινόταν εάν μοιραζόσουν την αλήθεια σου; ”

Για περισσότερα βιβλία και κριτικές μπορείτε να ακολουθήσετε στο Instagram: @booklover_gr και στο Youtube: book lover_gr

Θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τον χώρο της τέχνης; 
Κάντε like στη σελίδα του theobscura.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το theobscura.gr στο Twitter
Ακολούθηστε το theobscura.gr στο Instagram

Κοινοποιήση:

Σχόλια

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ