Joe Whale, ένας μικρός ζωγράφος. Ποια είναι στις μέρες μας η σχέση των παιδιών με την τέχνη;

Γράφει η ΑΛΜΑ ΚΟΡΑ

“Creativity takes courage.” — Henri Matisse

Σήμερα θα μιλήσουμε για κάτι διαφορετικό μα και πολύ σημαντικό. Ποια είναι η σχέση των παιδιών με την τέχνη. Εν έτη 2021 που τα περισσότερα παιδιά στον κόσμο είναι με ένα κινητό στο χέρι και αν τα ρωτήσεις για social media θα ανακαλύψεις πως γνωρίζουν πιο πολλά πράγματα από σένα, υπάρχουν και αυτά τα λίγα που έχουν επιλέξει μια διαφορετική ζωή. Τα παιδιά πάντα αναζητούν τρόπους να εκτοξεύσουν την ενέργεια που έχουν μέσα τους, κάποια επιλέγοντας κάποιο άθλημα – που εν μέρη και αυτό είναι ένα είδος τέχνης – και κάποια άλλα την ζωγραφική.
Αν όχι όλοι μας, σίγουρα οι πιο πολλοί “μουτζουρώναμε” τα τετράδιά μας στο σχολείο είτε γιατί βαριόμασταν είτε το κάναμε ασυναίσθητα είτε απλά επειδή αγαπούσαμε πολύ αυτά τα μικρά σχέδια που γεννούσε η φαντασία μας εκείνη την στιγμή.

Το 2019 λοιπόν ένα παιδί ο Joe Whale, γνωστός σήμερα ως “The Doodle Boy”, τράβηξε την προσοχή όλου του κόσμου με τα μικρά τερατάκια που ζωγράφιζε στο τετράδιό του και έπειτα σε τοίχους. Με την στήριξη των γωνιών του, οι οποίοι των έστειλαν σε τμήμα σχεδίου, δεν άργησε σε ηλικία μόλις εννέα χρονών να του γίνει πρόταση να διακοσμήσει το εσωτερικό χώρο ενός εστιατορίου στο Σριούσμπερι της Βρετανίας.

Εδώ μπορείτε να δείτε την δουλειά του μικρού Joe Whale: https://www.thedoodleboy.com/

https://cyprustimes.com/

 

https://eurokerdos.cyprustimes.com/

 

Το εστιατόριο Νο4_https://parallaximag.gr/

Τα παιδιά πάντοτε γνωρίζουν τι είναι καλύτερο για αυτά απλά οι μεγάλοι πρέπει να τα καθοδηγήσουν σωστά και να τους δείξουν τον δρόμο που στην ουσία αυτά θέλουν να ακολουθήσουν. Τα παιδιά χρειάζονται την ελευθερία έκφρασης να μπορούν να ασχοληθούν με ότι τους εμπνέει και ότι τα κάνει ευτυχισμένα. Η τέχνη μπορεί να βοηθήσει σημαντικά ακόμη και τους πιο κλειστούς χαρακτήρες να πουν όσα δεν μπορούν να ξεστομίσουν με λέξεις.
Όπως είχε πει και ο Edward Hopper “If I could say it in words there would be no reason to paint.”

Φτάσαμε λοιπόν στο τέλος ακόμη ενός άρθρου. Πρέπει ως άνθρωποι να μάθουμε πολλά πράγματα ακόμη, μικροί και μεγάλοι, μα ας είναι αυτό το πρώτο πράγματα που θα μας απασχολήσει για τα επόμενα χρόνια. Τα παιδιά.

Ως την επόμενη φορά, καλές Λήψεις!

 

 

Θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τον χώρο της τέχνης; 
Κάντε like στη σελίδα του theobscura.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το theobscura.gr στο Twitter
Ακολούθηστε το theobscura.gr στο Instagram

Κοινοποιήση:

Σχόλια

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ