Φωτογραφικό τουρ στην Κορώνη Μεσσηνίας

Φωτογραφία ©Ελένη Τσάκωνα

 

Γράφει η ΜΑΡΙΕΛΑ ΜΕΝΤΙΖΗ

Η Κορώνη Μεσσηνίας είναι μια παραλιακή κωμόπολη η οποία απέχει 52 χλμ. από την πόλη της Καλαμάτας.  Είναι γνωστή για το Ενετικό Κάστρο της που βρίσκεται πάνω από την πόλη και εξακολουθεί να κατοικείται ακόμα και σήμερα. Φημολογείται ότι κατά την αρχαιότητα στη θέση της σημερινής Κορώνης βρισκόταν η αρχαία Ασίνη. Σύμφωνα με μια εκδοχή πήρε το όνομά της από την Κορώνεια της Βοιωτίας καθώς οι κάτοικοί της μετακινήθηκαν στη συγκεκριμένη θέση και ίδρυσαν την Κορώνη. Σύμφωνα όμως με μια άλλη παράδοση η πόλη πήρε το όνομά της από το χάλκινο νόμισμα Κουρούνα το οποίο βρέθηκε στην περιοχή έπειτα από ανασκαφές.

Φωτογραφία ©Κάρολος Ιταλός

Η Κορώνη είναι εξαιρετικός προορισμός για τις καλοκαιρινές διακοπές σας ακόμη και αν είστε οικογένεια με μικρά παιδιά. Καθ’ όλη όμως την διάρκεια του έτους διοργανώνονται εξαιρετικές πολιτιστικές εκδηλώσεις. Κάποιες από αυτές είναι το Καρναβάλι της Κορώνης με τα εντυπωσιακά άρματα, ο εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στις 25 Μαρτίου στα Βουνάρια Κορώνης και η Γιορτή της “Αποκερασιάς” την Κυριακή του Πάσχα στο Βασιλίτσι Κορώνης στο οποίο οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν δωρεάν υπέροχα τοπικά εδέσματα αλλά και άφθονο κρασί. Την Παρασκευή του Πάσχα γίνεται το πανηγύρι της Ζωοδόχου Πηγής και στις 21 Μάϊου των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Υάμεια Κορώνης.. Κάθε καλοκαίρι από τις 25 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου διοργανώνεται Ναυτική Εβδομάδα με κολυμβητικούς αγώνες, διαγωνισμό ψαρέματος, αγώνες ποδοσφαίρου, μπάσκετ αλλά και μουσικές εκδηλώσεις, όπως επίσης και την Γιορτή της Σαρδέλας. Στις 15 Αυγούστου γίνεται το πανηγύρι της Παναγίας και στις 26 Οκτωβρίου το πανηγύρι του Αγίου Δημητρίου στο Ακριτοχώρι Κορώνης.

Φωτογραφία ©Γιώργος Καλογερόπουλος

Από το αξιοθέατα της Κορώνης, που αξίζει κάποιος να επισκεφθεί, ξεχωρίζουν το Ενετικό Κάστρο του 13ου αιώνα και το αρχοντικό του οπλαρχηγού Καραπαύλου. Στην κεντρική πλατεία βρίσκεται ο Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Δημητρίου που κτίστηκε το 1864. Μέσα στο κάστρο υπάρχει το Παλαιοημερολογίτικο Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη από το 1918. Κάτω από το κάστρο υπάρχει η Εκκλησία της Παναγίας της Ελεήστριας από το 1897 όταν βρέθηκε η εικόνα της Ελεήστριας και η οποία φημολογείται ότι είναι θαυματουργή. Τέλος στο φοινικόδασος βρίσκεται το κτίριο όπου φυλάσσεται η ιστορική και αρχαιολογική συλλογή του τόπου.

Φωτογραφία ©Ελένη Τσάκωνα

Αν επισκεφθείτε την περιοχή το καλοκαίρι σίγουρα θα απολαύσετε τις εξαιρετικές παραλίες της για όλα τα γούστα. Αν προτιμάτε οργανωμένες παραλίες με πολύ κόσμο, beach bars, ταβέρνες και καλοκαιρινά σπορ τότε οι κατάλληλες παραλίες για εσάς είναι οι παραλίες Μεμί, Ζάγκα, Περούλια και Καλαμάκι. Αν πάλι προτιμάτε να απολαύσετε με ησυχία και ηρεμία τον ήλιο και την θάλασσα τότε προτιμήστε την παραλία Γαργαρού  με το υπέροχο καφέ βότσαλο ή την παραλία Κολονίδες με την “χρυσή” ψιλή της άμμο.

Φωτογραφία ©Ελένη Τσάκωνα

Μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας με θέα το Ενετικό Κάστρο στην παραλία Κάστρο Κορώνης με τα βράχια και τα βότσαλα ή να επιλέξετε μια από τις υπόλοιπες παραλίες όπως είναι οι παραλίες Φανερωμένη, Αρτάκι, Τριάδα και Τσαπί.

Φωτογραφία ©Ελένη Τσάκωνα

Τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας μπορείτε να περπατήσετε στα γραφικά σοκάκια με τα παραδοσιακά σπίτια  και τις αυλές με τα λουλούδια ή στο γραφικό λιμανάκι του οικισμού όπου θα βρείτε ουζερί με εκλεκτούς μεζέδες. Το καλοκαίρι από το λιμάνι ξεκινούν καϊκια για τις γύρω παραλίες και για τα ερημονήσια Βενέτικο, Σχίζα και Σαπιέντζα.

Φωτογραφία ©Παναγιώτης Σουγλέρης

Ευχαριστώ πολύ για τις πανέμορφες φωτογραφίες τους τους: 

  • Ελένη Τσάκωνα – Instagram: @eltsakona_photography
  • Γιώργο Καλογερόπουλο – Instagram: @giorgostzino
  • Κάρολο Ιταλό – Instagram: @karolos_italos
  • Παναγιώτη Σουγλέρη – Instagram: @panagiotis_sougleris
Booking.com

Θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τον χώρο της τέχνης; 
Κάντε like στη σελίδα του theobscura.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το theobscura.gr στο Twitter
Ακολούθηστε το theobscura.gr στο Instagram

Κοινοποιήση:

Σχόλια

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Booking.com