Φωτογραφία την Άνοιξη – Συμβουλές για υπέροχες ανοιξιάτικες φωτογραφίες

Γράφει ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΑΞΙΔΗΣ

Άνοιξη. Η μέρα σταδιακά μεγαλώνει, οι περιβαλλοντικές συνθήκες με ήπιο καιρό ευνοούν κάθε φωτογράφο. Καταπράσινα λιβάδια, λουλουδάτες πεδιάδες, χλωρίδα και πανίδα πιο ζωντανή από ποτέ, αμαρτία να μην κρατήσεις αθάνατες αυτές τις εικόνες. Και το μόνο που χρειάζεσαι είναι μια κάμερα(και το κινητό σου ακόμη) και ελευθερία φαντασίας. Δοκίμασε να τραβήξεις τοπία (landscape photography) ρυθμίζοντας την μηχανή σου στο αυτόματο. Μην διστάζεις να πειραματιστείς με μεγάλα κάδρα τραβώντας σε εύρος. Αποτύπωσε τα χρώματα και μην σε νοιάζουν τόσο οι λεπτομέρειες. Αν τραβάς με μηχανή δοκίμασε να βγάλεις macro photos εστιάζοντας χειροκίνητα όλα αυτά τα έντομα, τα πολύχρωμα λουλούδια και όλους τους μικρόκοσμους που θα σε περιτριγυρίζουν. Αν πάλι τραβάς με κινητό, με αυτόματη ρύθμιση τα αποτελέσματα θα είναι θαυμάσια. Αξιοποίησε στο έπακρο όλα τα έντονα χρώματα της φύσης και συνδύασε τα με beauty πορτρέτα με έντονα make up. Και αν είσαι λάτρεις της fashion φωτογραφίας μπορείς να πετύχεις απίστευτους συνδυασμούς χρωμάτων ανάμεσα στα ζωντανά backgrounds της φύσης και στα ρούχα. Πρόσεχε μόνο οι εικόνες σου να είναι ξεκάθαρες και να μην «ταράζουν» το μάτι του θεατή.

Φωτογραφία © Χρήστος Ταξίδης

Χρησιμοποίησε το απαλό ανοιξιάτικο αεράκι υπέρ σου για να δώσεις μια μαλακή κίνηση στις εικόνες σου. Ο καθαρός γαλανός ουρανός, πράσινοι ανθισμένοι θάμνοι και πεδιάδες γεμάτες λουλούδια θα αποτελούν μοναδικά backgrounds σε φωτογραφίες πορτραίτου.

Φωτογραφία © Χρήστος Ταξίδης

Tips:

  • Χρησιμοποίησε φακούς 50mmή 100mm.
  • Μην προτιμήσεις να βγεις για φωτογράφιση τις μεσημεριανές ώρες καθώς το έντονο φως που θα χτυπά από πάνω θα καταστρέψει όλη την αισθητική της φωτογραφίας και θα αλλοιώσει τα χρώματα και τις λεπτομέρειες.
  • Πρόσθεσε λεπτομέρειες στις εικόνες σου. Για παράδειγμα μπορείς να ψεκάσεις κάποιο λουλούδι ή καρπό με νερό για να δημιουργήσεις την αίσθηση δροσιάς. Ή κόψε φρούτα και λαχανικά αποκαλύπτοντας το έντονο και όμορφο εσωτερικό τους.
  • Δοκίμασε να τραβήξεις νωρίς το πρωί και λίγο πριν την δύση του ηλίου για να δεις ποιος φωτισμός σου ταιριάζει πιο πολύ.
  • Δεν χρειάζεσαι ιδιαίτερο εξοπλισμό, αξιοποίησε τα φυσικά χρώματα, τις υφές και το φωτισμό.
  • Απέφυγε λήψεις με φλας.
  • Μην είσαι αυστηρός. Άσε την φαντασία σου ελεύθερη και δοκίμασε να αποτυπώσεις εικόνες που δεν θα έβγαζες σε στούντιο ή κλειστό χώρο.
  • Άσε τον αυθορμητισμό να καθοδηγήσει το μάτι σου και μην διστάζεις.
  • Απλά βγες έξω και «παγίδεψε» αξέχαστες στιγμές.

 

Φωτογραφία © Χρήστος Ταξίδης

 

Φωτογραφία © Χρήστος Ταξίδης

Θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τον χώρο της τέχνης; 
Κάντε like στη σελίδα του theobscura.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το theobscura.gr στο Twitter
Ακολούθηστε το theobscura.gr στο Instagram

Κοινοποιήση:

Σχόλια

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ