Φωτογράφιση γάμου και βάπτισης – Αλήθειες & μύθοι..

Γράφει ο ΣΠΥΡΟΣ ΒΙΤΣΟΣ από το Iris Photography Team

Σήμερα θα σας αναλύσω κάποια λανθασμένα στερεότυπα που υπάρχουν σε σχέση με την φωτογράφιση γάμου και βάπτισης.

ΜΥΘΟΣ 1: όταν βρεθείς σε μια παρέα και πεις ότι είσαι φωτογράφος όλοι θα σου πουν “Α! ασχολείσαι με γάμους και βαπτίσεις;”

ΑΛΗΘΕΙΑ: Η φωτογραφία έχει πολλά παρακλάδια και ακόμη περισσότερες εφαρμογές, δεν ασχολούνται όλοι οι φωτογράφοι με γάμο και βάπτιση ούτε γνωρίζουν όλοι τι χρειάζεται ένα μυστήριο.

Φωτογραφία: Σπύρος Βίτσος από το Iris Photography Team

 

ΜΥΘΟΣ 2: Σε πολλές συζητήσεις φωτογράφων όταν αναφέρω ότι τραβάω μυστήρια με κοιτάζουν με βλέμμα λύπησης και μου λένε εδώ που μας έφερε η κρίση αναγκαζόμαστε να κάνουμε τα πάντα για να επιβιώσουμε…

ΑΛΗΘΕΙΑ: Πολλοί φωτογράφοι δεν δουλεύουν σε μυστήρια εξαναγκαστικά (ένας από αυτούς είμαι και εγώ) ούτε θεωρώ τα μυστήρια βαρετά, το να δημιουργήσεις ωραίες εικόνες σε κάποιο μυστήριο εξαρτάται από εσένα. Τα μυστήρια σε κάνουν έστω και για μια μέρα κομμάτι μιας οικογένειας και σου δίνουν την δυνατότητα να φυλακίσεις ευχάριστες στιγμές αγάπης και τρυφερότητας από καθημερινούς ανθρώπους.

Φωτογραφία: Σπύρος Βίτσος από το Iris Photography Team

 

ΜΥΘΟΣ 3: “Στον γάμο δεν μπορείς να είσαι δημιουργικός”

ΑΛΗΘΕΙΑ: Κατανοώ ότι στον γάμο υπάρχουν κάποιες φωτογραφίες στάνταρ που πρέπει να τραβήξεις π.χ. οικογενειακές, την νύφη που βγαίνει από το αυτοκίνητο κλπ. Από εκεί και πέρα μπορείς να κάνεις χιλιάδες πράγματα. Όπως still life με τα παπούτσια, το νυφικό, τις βέρες και άλλες λεπτομέρειες που ομορφαίνουν το μυστήριο. Πορτρέτα νύφης και γαμπρού. Φωτογράφιση μόδας next day.

Φωτορεπορτάζ το σημαντικότερό κομμάτι ίσως για εμένα ώστε να πετύχεις μοναδικές στιγμές με χιούμορ ή τρυφερότητα και άλλα πολλά δημιουργικά πράγματα.

Φωτογραφία: Σπύρος Βίτσος από το Iris Photography Team

 

Ο λόγος που έγραψα αυτό το άρθρο είναι για να πω στους νέους φωτογράφους ότι εάν αγαπάνε την φωτογραφία μυστηρίου να το κάνουν και να μην ακούν αυτούς που λένε ότι ένας φωτογράφος μυστηρίου είναι κατώτερος αρκεί να το κάνουν σωστά, να ενημερώνονται να κάνουν καινούργια πράγματα, η φωτογραφία έτσι κ αλλιώς είναι τόλμη. Για αυτούς που δεν τους αρέσει η φωτογράφιση μυστηρίου έχω να πω ότι δεν είναι μοναδικός δρόμος για να έχουν ένα εισόδημα και ο συμβιβασμός στην φωτογραφία φαίνεται, με δυστυχώς μοιραία αποτελέσματα.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ!!! Για όσους τραβάνε και επεξεργάζονται φωτογραφίες μυστηρίων, επειδή η φωτογραφία ενός μυστηρίου είναι χρονοκάψουλα για το μέλλον, η απόδειξη είναι ότι όλοι έχουμε δει φωτογραφίες από τον γάμο των γονιών μας ή ακόμα των παππούδων μας, πρέπει να τραβάμε και να επεξεργαζόμαστε σκεφτόμενοι την διαχρονικότητα των εικόνων μας ώστε οι επόμενες γενιές που θα τις βλέπουν να νιώθουν συναισθήματα και όχι να γελάνε.

Θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τον χώρο της τέχνης; 
Κάντε like στη σελίδα του theobscura.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το theobscura.gr στο Twitter
Ακολούθηστε το theobscura.gr στο Instagram

Κοινοποιήση:

Σχόλια

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ