Φωτογραφικό τουρ: Bungee jumping στον Ισθμό..

Γράφει ο ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ

Το συγκεκριμένο άρθρο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ακατάλληλο για καρδιακούς, αλλά και μια “μαγεία” για τους λάτρεις των έντονων συγκινήσεων και της αδρεναλίνης. Οπότε αν ανήκεις στην πρώτη κατηγορία έχε τα χάπια δίπλα σου.

Είχε τύχει πολλές φορές να περάσω από το συγκεκριμένο σημείο και να δω ανθρώπους που το έκαναν και μιας και έχω ακροφοβία σκεφτόμουν “ τελικά αυτοί οι άνθρωποι είναι τρελοί. Τι τους έπιασε να πάνε να κρεμαστούν με ένα σχοινί και να πηδήξουν από εκεί;;” Παρ’ όλα αυτά τους θαύμαζα και έτσι χωρίς να το ξέρω, η ιδέα είχε μπει στο υποσυνείδητό  και άρχισα να ψάχνω για αυτό το extreme sport και το κατά πόσο επικίνδυνο είναι.

Οπότε έχουμε και λέμε. Bungee Jumping μπορούν να κάνουν όσοι είναι πάνω από 18 χρονών, (προσωπικά εκείνη την μέρα συνάντησα έναν συμπαθέστατο κύριο γύρω στα 60 του που είχε έρθει Ελλάδα για να κάνει το συγκεκριμένο σπορ, στο συγκεκριμένο σημείο. Τον Ισθμό. Εντυπωσιακό;;). και όσοι έχουν βάρος μέχρι περίπου 100 κιλά. Τώρα δεν μπορούν να κάνουν οι εγκυμονούσες (εντάξει λογικό, δεν νομίζω να είναι κάποια τόσο τρελή για να πάει να το κάνει με το μωρό στην κοιλιά), όσοι έχουν υψηλή πίεση του αίματος, όσοι έχουν νευρολογικές και καρδιαγγειακές παθήσεις, όσοι έχουν διαβήτη επιληψία και όσοι έχουν κάποια πάθηση στα οστά. Τώρα αν είναι κάτι ακόμα που δεν θυμάμαι θα στο πουν τα παιδιά εκεί. Μην φοβάσαι δεν κοιτάνε να βγάλουν χρήματα μόνο, αλλά να έχεις και εσύ μια εμπειρία ζωής.

Φωτογραφία: Γεράσιμος Μαγούλας

 

Χοντρικά θα αναφέρω, τα σκοινιά είναι φτιαγμένα από καουτσούκ, χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα με το βάρος, υπάρχει βιβλίο με τα άλματα που κάνει κάθε σχοινί και στα 200 άλματα ίσως και νωρίτερα αποχωρούν από την δράση και όπως μου είχαν πει τα οι εκπαιδευτές εκεί “ τα αποσύρουμε λες και είναι καινούργια”

Αφού τα διάβαζα σταδιακά όλα αυτά, τόσο μου ανέβαινε η περιέργεια για αυτό το extreme άθλημα, μέχρι που σε ένα άρθρο που είχε πέσει τυχαία στα χεριά μου, διάβασα το εξής  ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΣΕΞ.

Τώρα πλέον ήμουν σίγουρος πως ήθελα να το κάνω, αυτό που έλειπε ήταν η παρέα. Είπα λοιπόν σε ένα αγαπημένο πρόσωπο να πάμε μια βόλτα μέχρι το Λουτράκι Δεν είχα αποκαλύψει τίποτα από το σχέδιο μου μέχρι που πλησιάζαμε στον Ισθμό. Όσο πλησιάζαμε οι παλμοί στην καρδιά αυξάνονταν, σκεφτόμουν μήπως είμαι καρδιακός και δεν το ξέρω και όλες αυτές τις τελευταίες άμυνες που βγάζει ο εαυτός σου, μιας και όλοι θέλουμε να ζήσουμε. Παρ’ όλα αυτά η απόφαση ήταν ειλημμένη. Ή τώρα ή ποτέ. Πόσο ύψος είναι ο Ισθμός; 80 μέτρα και όλα αυτά κρεμασμένος !!!

Το κόστος για να πηδήξεις είναι 60 με 70 ευρώ και μία συμβουλή εννοείται πως αν δεν έχεις μια action camera να την βάλεις πάνω σου, δεν θα τσιγκουνευτείς το ποσό που θα σου πουν για να σου βάλουν τα παιδιά εκεί, μία action camera στο χέρι σου. Συνήθως είναι 10 ευρώ παρά πάνω.

Φωτογραφία: Γεράσιμος Μαγούλας

 

Ισθμός λοιπόν, το τοπίο είναι πανέμορφο από μόνο του, με μία τεράστια ιστορία και πιο αποφασισμένος από ποτέ κατευθείαν στο Zulu bungee το μέρος που θα σου εξηγήσουν οι άνθρωποι εκεί με κάθε λεπτομέρεια τι πρέπει να κάνεις και να σου κάμψουν και την τελευταία αντίσταση που μπορεί να έχεις. Αφού συμπληρώσεις το έντυπο με τις παθήσεις που δεν πρέπει να έχεις και οι άνθρωποι σε κρίνουν ικανό για την πτώση, σου κάνουν και μία μίνι εκπαίδευση για το πως πρέπει να πέσεις, πως θα σε δέσουν, όλα αυτά που πρέπει να γνωρίζεις

Πας λοιπόν στον χώρο που θα πέσεις, (για καλή μου τύχη έπρεπε να περιμένω να περάσει ένα καράβι, αλλά και άλλους 3 ανθρώπους να πέσουν, μεταξύ αυτών και ο συγκεκριμένος κύριος). Σε όσους ανέβαιναν έβλεπα ένα τεράστιο χαμόγελο και όσο πλησίαζε η σειρά μου, τόσο χαιρόμουν και πιο πολύ.

Φτάνει η σειρά μου και ρώτησα τα παιδιά αν μπορώ να ακουμπήσω θάλασσα (ναι υπάρχει και αυτή η επιλογή). Μου απαντάνε εντάξει αλλά πρέπει να πάρεις φόρα εμείς θα το ρυθμίσουμε το σκοινί για να ακουμπήσεις. Την στιγμή που ήμουν σχεδόν στην άκρη και έκαναν τις τελευταίες λεπτομέρειες, μου είπαν μην κοιτάξεις κάτω. Κοίταξα και πραγματικά είναι φόβος και μεγαλείο. Ευτυχώς εκείνη την στιγμή, ξεκινάει και η αντίστροφη μέτρηση. 5,4,3,2 (η τελευταία μου σκέψη ήταν πάμε), το 1 δεν θυμάμαι να το άκουσα ποτέ. Αδρεναλίνη στο φουλ μία απίστευτη αίσθηση ελευθερίας, ο χρόνος κυλάει πιο αργά από ποτέ ( τα 10 δεύτερα που κάνεις να φτάσεις κάτω μέχρι την πρώτη ταλάντωση, σου φαίνονται 5 λεπτά σίγουρα), βλέπεις το νερό και τσουυπ ή πρώτη ταλάντωση ενώ το ακούμπησες λίγο με τα ακροδάχτυλα σου ή σου φάνηκε . Δεν νιώθεις πόνο στη μέση ή οτιδήποτε τέτοιο και στην  δεύτερη ταλάντωση, θέλεις και άλλο. Σταματάνε οι ταλαντώσεις, και αφού έχεις ακολουθήσει τις οδηγίες και γυρνάς σε οριζόντια θέση, χαζεύεις την ομορφιά του Ισθμού από μέσα. Αν είσαι φυσιολάτρης το τοπίο δεν χορταίνεται με τίποτα. Είναι από τα πιο εντυπωσιακά μέρη που μπορείς να δεις εκ των έσω. Σε ανεβάζουν πάνω, θες να αγκαλιάσεις όποιον βρίσκεται μπροστά σου, το χαμόγελο θα αργήσει να φύγει από τα χείλη σου και η αίσθηση της πτώσης θα σου μείνει.

Δεν θα σου πω τελικά αν είναι καλύτερο από σεξ, αυτό θα το διαπιστώσεις μόνος σου θα σου πω όμως πως είναι μία εμπειρία ζωής, κάτι που δεν είναι συνηθισμένο και κάτι που θα το θυμάσαι για πάντα. Ελπίζω κάποια στιγμή να το ξανακάνω αυτό το άλμα, αυτήν τη φορά με ηλιοβασίλεμα μιας και από ότι διάβασα στην πορεία έχοντας κάνει την πτώση, το τοπίο είναι ακόμα πιο ειδυλλιακό  Με πιάνω πολλές φορές να περνάω από τον Ισθμό και να του κλείνω το μάτι συνωμοτικά. Τα κατάφερα, κάποια στιγμή θα ξανά έρθω.

Booking.com

Θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τον χώρο της τέχνης; 
Κάντε like στη σελίδα του theobscura.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το theobscura.gr στο Twitter
Ακολούθηστε το theobscura.gr στο Instagram

Κοινοποιήση:

Σχόλια

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Booking.com