Φωτογραφικό τουρ στην Πελοπόννησο – Η Πελοπόννησος με τα κάστρα και τα γλυκά νερά…

Γράφει ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΚΟΡΕΖΗΣ

Σας αρέσουν τα κάστρα ; Σας αρέσει η θάλασσα ; Το vintage χωριό ; Οι διαδρομές αναμεσά σε βουνό και θάλασσα και να μην ξέρεις που να πρωτοπάς ; Τα έχει όλα !!!

Σε αυτό το ταξίδι θα πάμε σε κάτι πιο δημιουργικό και προκλητικό για κάθε φωτογράφο και ταξιδιώτη και το λέω αυτό γιατί είναι προφανές το πως θα βγει μια φωτογραφία όταν ένα μέρος είναι ωραίο, αλλά ποιος θα φέρει το αποτέλεσμα που θα απογειώσει την τέχνη της φωτογραφίας ;

Ξεκινάμε λοιπόν από ένα υπέροχο μέρος όπου υπάρχουν άπειροι συνδυασμοί.

Το εθνικό πάρκο υγροτόπου Κοτυχίου Στροφιλιάς όπου τα μοναδικά δέντρα σε συνδυασμό με τα γλυκά και αλμυρά νερά προκαλούν ευκολά έμπνευση.

Πηγή : www.myilianews.gr

 

Συνεχίζουμε προς το κάστρο της Κυπαρισσίας (Κάστρο των Γιγάντων) όπου λόγο ύψους έχουμε πανοραμική θεά και αρκετούς συνδυασμούς εντός και εκτός με θέμα το κάστρο.

Πηγή : Γιάννης Τούντας

 

Μετά βρίσκουμε το Κάστρο της Μεθώνης όπου θα αντικρίσουμε ένα θαύμα του ανθρώπου για όποιον θέλει να βγάλει μια τέλεια λήψη.

Πηγή : Eurokinissi , kastra.eu

 

Προχωράμε στο Κάστρο της Κορώνης όπου έχουμε ένα απέραντο τοπίο να εξερευνήσουμε και πολλούς συνδυασμούς να υπάρχουν γύρω μας, στο πίσω μέρος έχουμε βράχια που μπορούμε να προσεγγίσουμε και από πάνω πανοραμική θέα, μην λυπάστε να αξιοποιήσετε εκεί το ηλιοβασίλεμα αλλά κάντε ένα καλό σχέδιο για το κάδρο σας πριν με λίγη απολαυστική εξερεύνηση του μέρους.

Πηγή : messiniorama.weebly.com

 

Και φτάνοντας στην Καλαμάτα μπορεί να τελειώσει η μέρα μας και να ξεκουραστούμε λιγάκι πριν πάμε σε άλλη μια υπέροχη μέρα με εξίσου ενδιαφέροντα μέρη.

Πηγή : www.discovergreece.com

 

Ξεκινώντας κατευθυνόμαστε στο φαράγγι Ριντόμου με μήκος 25χλμ. και μιλάμε για μια πολύ δύσκολη και χρονοβόρα διαδρομή μέσα στο πράσινο και τις πέτρες με πρόσβαση από χωματόδρομο αν δεν είστε έτοιμοι μην το κάνετε.

Πηγή : www.exploremessinia.com

 

Θα συνεχίσουμε με κάστρα και θα πάμε στην Βάθεια Καστροπολιτεία όπου όπως ακριβώς και στα υπόλοιπα έχουμε πολλά να δούμε και να φωτογραφίσουμε απολαμβάνοντας την τέχνη που έχει δημιουργηθεί το 1800-1900.

Πηγή : www.travelstyle.gr

 

Η δεύτερη μέρα μας πλέον μπορεί να τελειώσει με την απολαυστική Μονεμβασιά όπου όλοι ξέρουμε ότι αξίζει να φτάσει κάποιος από τα βόρεια απλά για να δει τι υπάρχει.

Να προσθέσω πως αξίζει να ξυπνήσει κάποιος για το blue hour (την ώρα που βγαίνει ο ήλιος) για μια διαφορετική οπτική και στο golden hour θα έχουμε golden αποτελέσματα .

Πηγή : © MYTHICAL PELOPONNESE

 

Φτάνουμε στο τέλος και πάμε πλέον για τα γλυκά νερά της Λίμνης Στυμφαλίας όπου έχουμε background βουνά και κάτι διαφορετικό για να πειραματιστούμε. Θα πρότεινα σε όποιον έχει την όρεξη να ακολουθήσει την διαδρομή είτε από Τρίπολη, είτε από Ναύπλιο, είτε παραλιακά ώστε να έχει παραπάνω ενδιαφέρον και γιατί όχι κάποιες παραπάνω λήψεις.

Πηγή : www.naturagraeca.com

 

Και τελευταίος προορισμός για το υπέροχο αυτό ταξίδι είναι το Ρέμα των μύλων ένα πάρκο όπου εκτός από κάποιες λήψεις (καλό είναι να έχετε ένα ND filter και τρίποδο), μπορείτε πλέον να ηρεμήσετε και να κάνετε ένα διάλειμμα από όλο το τρέξιμο που είχατε και να νιώσετε τι κερδίσατε από αυτό.

Πηγή : www.sergianitravel.gr

 

TIPS

Η τέλεια φωτογραφία είναι στην κατάλληλη ώρα στο κατάλληλο σημείο, σκεφτείτε καλά πριν χάσετε χρόνο που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί αλλού.

Έχετε μαζί σίγουρα έναν ευρύ φακό και έναν τηλεφακό, το drone πάντα καλό άμα υπάρχει, το τρίποδο και ένα ND φίλτρο μπορούν να απογειώσουν κάποιες λήψεις.

Μην είστε στατικοί γιατί πάντα υπάρχει μια καλύτερη γωνία και βάλτε φαντασία στους συνδυασμούς σας χωρίς υπερβολή.

Η διαδρομή είναι στα 800χλμ και 15 ώρες οδήγηση, τα μέρη το ένα μετά το άλλο, οπότε καλό θα ήταν να μην προσπεράσετε κανένα γιατί δεν πάμε και κάθε μέρα σε κάτι τόσο όμορφο.

Booking.com

Θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τον χώρο της τέχνης; 
Κάντε like στη σελίδα του theobscura.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το theobscura.gr στο Twitter
Ακολούθηστε το theobscura.gr στο Instagram

Κοινοποιήση:

Σχόλια

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Booking.com