Φωτογραφικό τουρ σε Ηγουμενίτσα και Λευκάδα

Γράφει ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΚΟΡΕΖΗΣ

Μια διαδρομή μικρού μήκους που μπορεί να καταλήξει σε μια εβδομάδα περιπέτειας για όποιον έχει το πάθος και το όνειρο της τέλειας φωτογραφίας .

Μιλάμε για την διαδρομή από την Ηγουμενίτσα έως το άκρο της Λευκάδας

Μια μέρα μπορεί να ξεκινήσει ιδανικά από την Ηγουμενίτσα όπου έχει μεγάλο ενδιαφέρον η παραλία Δρέπανο, μεγάλης έκτασης με ωραία βλάστηση και αμμουδιά. Στο μεγαλύτερο κομμάτι της μπορείτε να αφιερώσετε λίγο χρόνο για το πρωινό σας καφεδάκι με το κύμα.

Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Γκορέζης – Δρέπανο

 

Προχωρώντας περνάτε από την Πλαταριά όπου το λιμανάκι είναι το κέντρο ενδιαφέροντος και οι ταβέρνες που έχουν κρατήσει το ωραίο παλιό στυλ που αγαπήσαμε. Κατευθυνθείτε στα Σύβοτα όπου οι παραλίες είναι ατελείωτες και πολλές κρυφές, αλλά θα αναφερθούμε στις εύκολες και γρήγορες λύσεις που θα σας κάνουν να πάρετε αυτήν την καλή άποψη για το μέρος. Οι παράλιες Μπελα Βράκα και Αγία Παρασκευή είναι από τις ομορφότερες στο μέρος και δεν απαιτούν καραβάκι για την επίσκεψη τους όπως η παραλία Πισίνα που αξίζει τον κόπο να επισκεφθεί κάποιος.

Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Γκορέζης – Πλαταριά

 

Μετά από μια σύντομη στάση στα Σύβοτα μπορείτε να συνεχίσετε ιδανικά την διαδρομή προς τη Πάργα, με τον γνωστό ανήφορο προς την καλή θεά από το κάστρο, το νησάκι και τα υπέροχα στενά της με τις παραλίες Βάλτος και Λύχνος να είναι δίπλα για μια επίσκεψη.

Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Γκορέζης – Αγία Παρασκευή, Σύβοτα

 

Φεύγοντας μπορείτε να επισκεφθείτε τις παραλίες Αλωνάκι και Όρμο του Οδυσσέα για κάποια κλικ από ψηλά.

Συνεχίσετε προς την Πρέβεζα. Προαιρετικά μπορείτε να περάσετε από την παραλία της Λούτσας όπου θα συναντήσετε 3 χιλιόμετρα αμμουδιάς με τον δρόμο να περνάει κάτω από τα καταστήματα καφέ, μπαρ, εστίασης και μίνι μάρκετ αλλά το ενδιαφέρον είναι στα 2 άκρα της παραλίας όπου έχετε πανοραμική θεά.

Φτάνοντας στην Πρέβεζα και λίγο πριν την Λευκάδα είναι ιδανική η επίσκεψη σας στο λιμάνι και το κάστρο της Πρέβεζας. Φτάνοντας στο τελευταίο μέρος, αλλά με την μεγαλύτερη φωτογραφική αξία, θα έλεγα πριν μπείτε στο νησί της Λευκάδας δεξιά και αριστερά σας υπάρχει βάλτος όπου συχνάζουν διάφορα είδη πτηνών και πολλά σημεία όπως και ο Φάρος στην Αγία Μαύρα οπού αξίζει να σταματήσει κάνεις και να δημιουργήσει με την δική του οπτική αρκετούς συνδυασμούς . Ας μπούμε στο κυρίως, μπαίνοντας στην πόλη της Λευκάδας αξίζει μια στάση για περπάτημα στο λιμανάκι και το γεφυράκι και για αυτούς που θα το κάνουν σε μια μέρα γρήγορο φαγητό και καφέ! Γιατί ξεκινάνε τα πιο δύσκολα και πιο όμορφα! Μιλάμε για μια διαδρομή με πολλές στροφές, ανηφόρες ίσως και λίγο προσβάσιμο  πάντα χωματόδρομο και με συμβατικό αμάξι πόλης. Καταλήγουμε στον Άγιο Νικήτα όπου πριν φτάσουμε έχει μια υπέροχη στάση που βγάζει μάτι και εσείς την κάμερα για 3-4 αναμνηστικά κλικ και φτάνουμε στο χωριό όπου έχει στενά παράλια και ανηφορικά. Να προσθέσουμε την παραλία Μύλος η οποία έχει υπέροχη θεά αν πάει κάποιος με τα πόδια από το μονοπάτι, περίπου 15 λεπτά για αρκετές λήψεις από ψηλά και μπορεί να επεκταθεί στο τέλος της παραλίας όπου έχουμε τα βράχια που σταματάει η παραλία.

 

Συνεχίζοντας το τουρ και πλέον στα τελευταία μέρη έχουμε τις παραλίες Πόρτο Κατσίκι και Εγκρεμνοί με το υπέροχο γαλάζιο του Ιονίου. Πολύ γνωστά μέρη με μεγάλη επισκεψιμότητα. Τέλος ένα εξαιρετικό μέρος είναι το κάτω άκρο του νησιού με τον φάρο και η Βασιλική με το λιμανάκι.

Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Γκορέζης – Πόρτο Κατσίκι

 

Έχουμε πλέον φτάσει στο τέλος και θα ήθελα να σημειώσω κάποιες συμβουλές και δεδομένα.

  1. Ελάχιστη διαδρομή Ηγουμενίτσα – Λευκάδα(κέντρο) 143χλμ. 3 ώρες
  2. Μέγιστη διαδρομή Ηγουμενίτσα- Cape Leykatas(φάρος στο κάτω άκρο ) 192χλμ 4ωρες και 15 λεπτά
  3. Οι ώρες είναι για την διαδρομή αλλά ο χρόνος που απαιτείτε για στάσεις και φωτογράφιση σίγουρα φτάνει το διπλάσιο και πολύ παραπάνω για την εξερεύνηση του μέρους.

 

 

4. Πολύ όρεξη, γεμάτο ντεπόζιτο, γεμάτες μπαταρίες, οι φακοί που θα χρειαστείτε είναι ένας ultra wide ~14mm ένας midrange zoom που όλοι έχουμε ~18-70mm και για ορισμένες λήψεις όπου είναι δύσκολη η πρόσβαση έως αδύνατη έναν τηλεφακό 200mm. Όποιος έχει drone σίγουρα θα χαρεί πάρα πολύ σε αυτά τα μέρη αρκεί να έχει μπαταρίες μαζί του.

Booking.com

Θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τον χώρο της τέχνης; 
Κάντε like στη σελίδα του theobscura.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το theobscura.gr στο Twitter
Ακολούθηστε το theobscura.gr στο Instagram

Κοινοποιήση:

Σχόλια

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Booking.com