Οι φωτογραφίες της εβδομάδας – Πέμπτη 03/12/2020

Γράφει η ΑΛΜΑ ΚΟΡΑ

Ψάχνοντας για το πως έπρεπε να ξεκινήσω αυτό το άρθρο, ενώ άπειρες ιδέες και πληροφορίες είχαν πυροδοτήσει το μυαλό μου, έπεσα πάνω στο όνομα Τερέζα Ρούνεϊ. Την γνωρίζετε; Εάν όχι, επιτρέψτε μου να σας την συστήσω.
Η Τερέζα Ρούνεϊ λοιπόν, εκτός από την κανονική της δουλειά, εργαζόταν και ως φωτογράφος, φωτογραφίζοντας γάμους, βαπτίσεις, οικογένειες και ζευγάρια στην ύπαιθρο. Αναφέρω πως “εργαζόταν” διότι λόγω πανδημίας δεν μπορούσε πια να συνεχίσει. Παρ’ όλα αυτά η έμπνευση και η θέλησή της να φωτογραφίσει την οδήγησαν σε μια θαυμάσια ιδέα. Έγραψε μια ανακοίνωση στο Facebook προτείνοντας σε ανθρώπους της γειτονιάς της μια φωτογράφιση πίσω από παράθυρα των σπιτιών τους, στα μπαλκόνια ακόμη και στις ταράτσες. Φυσικά οι άνθρωποι δέχτηκαν. Ήταν μια όμορφη πινελιά που θα τους έκανε να ξεχάσουν για λίγο την πραγματικότητα. Το αποτέλεσμα ήταν απίστευτα όμορφο.

H δημιουργική 34χρονη φωτογράφος Τερέζα Ρούνεϊ

 

Οικογενειακές φωτογραφίες εν καιρώ πανδημίας

 

Συχνά οι άνθρωποι χρησιμοποιούν την φράση: “Μια εικόνα χίλιες λέξεις.”, όμως λίγοι καταλαβαίνουν πραγματικά το νόημά της. Μια φωτογραφία μπορεί να σε κάνει να νιώσεις πληθώρα συναισθημάτων. Χαρά, λύπη, αγάπη, μίσος, μοναξιά, ευγνωμοσύνη, απόγνωση, θάρρος, ελπίδα, ελευθερία.

Μια απ’ αυτές της φωτογραφίες λοιπόν είναι και αυτή ενός γιατρού ο οποίος είναι και επικεφαλής στο τμήμα εντατικής θεραπείας στο Γιουνάιτεντ Μεμόριαλ. Το όνομά του είναι Dr. Joseph Varon. Η συγκεκριμένη φωτογραφία είχε τραβηχτεί από έναν φωτογράφο για το Getty Images, μια βρετανική-αμερικάνικη εταιρεία οπτικών μέσων με έδρα στο Σιάτλ της Ουάσιγκτον. Είναι δύσκολο λοιπόν να συναντήσεις μια τόσο δυνατή φωτογραφία και να μην νιώσεις κάτι… Ο ηλικιωμένος κύριος, κουρασμένος από τον ίο και την απομόνωση ήθελε να φύγει από το νοσοκομείο λέγοντας πως ήθελε να πάει πίσω στο σπίτι του, στην γυναίκα του. Όταν τον συνάντησε ο Δρ. Βαρόν ο ηλικιωμένος άντρας έκλαιγε και έτσι αυτός για να τον παρηγορήσει τον αγκάλιασε κάνοντας τον να νιώθει λιγότερη μοναξιά.

Facebook/go.nakamura.79

“Ο ασθενής αυτός πάει καλύτερα και έχει καλές πιθανότητες να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο πριν το τέλος της βδομάδας.” είχε πει ο Δρ. Βαρόν.

Εκτός από αυτές τις ειδήσεις όμως, μην ξεχνάμε πως έρχονται και γιορτές. Επιτέλους Δεκέμβρης για τους λάτρεις του χειμώνα! Προσωπικά ως φωτογράφος αυτή η εποχή μου δίνει περισσότερη έμπνευση και μια τρελή διάθεση να φωτογραφίζω συνέχεια, πιστέψτε με χωρίς σταματημό!
Οι περισσότεροι από μας έχουμε κιόλας στολίσει το σπίτι μας, τα μπαλκόνια και τις αυλές μας. Αυτό ακριβώς έκανε η Galerie Lafayette στο Παρίσι στις 30/11/2020. Η φωτογραφίες είναι εκθαμβωτικά όμορφες!

Η ζωή μας σίγουρα έχει αλλάξει. Όμως θα σας πω το εξής: Εμείς οι άνθρωποι είμαστε τα πιο περίεργα πλάσματα σ’ αυτόν τον πλανήτη. Ένα απλό “κλικ” μπορεί να μας παρασύρει σε έναν κόσμο αλλιώτικο, γεμάτο ελπίδα και αισιοδοξία για το αύριο.

Μέχρι την επόμενη μας συνάντηση, σας εύχομαι πολλά αισιόδοξα και δημιουργικά ΚΛΙΚ!

 

Πηγές: https://www.dw.com
              https://www.voanews.com
              https://www.sortiraparis.com

Θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τον χώρο της τέχνης; 
Κάντε like στη σελίδα του theobscura.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το theobscura.gr στο Twitter
Ακολούθηστε το theobscura.gr στο Instagram

Κοινοποιήση:

Σχόλια

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ